Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przystawka z kalarepą i bobem"
Polecam.
Odsłon: 114
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 27
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 544
Polecam.
Odsłon: 114
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 27
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 544
Składniki
Bób i kalarepę gotuj około 10 minut w osolonym wrzątku.
Kalarepę pokrój w kostkę, a bób wyłuskaj.
Boczek potnij w wąskie paski, po czym podsmaż na rozgrzanym maśle. Po chwili, gdy zrobi się złoty, dodaj posiekaną cebulkę i czosnek.
Wszystkie wymieszaj i przed samym końcem smażenia dorzuć drobno pokrojony szczypiorek.
Wyłóż warzywa na duży półmisek i udekoruj go liśćmi sałaty i bazylii.
Sałatkę podawaj np. z chrupiącą bagietką i lampką białego schłodzonego wina.
<strong>Rafał Nalikowski z Lidzbarka</strong>Źródło: Super TV