Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pstrąg pod bakaliową kruszonką"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 76
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 231
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 162
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 76
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 231
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 162
Składniki
Wartość odżywcza jednej porcji 897 kcal Białko 57 g/ Tłuszcz 73 g/Węglowodany 94,7 g
Sprawione ryby myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy dwiema łyżkami soku z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce.
Robimy kruszonkę: do miseczki wrzucamy posiekane orzechy i pokrojoną natkę pietruszki, przekrojoną na pół żurawinę i bułkę tartą. Dodajemy miód i pozostały sok z cytryny. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego wkładamy ryby i posypujemy wiórkami masła. Na 15 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180oC. Po tym czasie nakrywamy ryby kruszonką orzechowo-żurawinową i zapiekamy jeszcze 10 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub z pieczywem.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 13 zł.
<strong>Marek Rybak, Pruszcz Gdański.</strong>Źródło: Rewia