Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrąg w ziołach z grilla"
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 16
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 501
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 16
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 501
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 108
Składniki
Pstrągi oskrob, wypatrosz, umyj i osusz.
Dwie łyżki masła umieść w miseczce. Dodaj do niego szczyptę soli morskiej oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszaj, a następnie nasmaruj nim wnętrze ryby. Dołóż również umytą i osuszoną natkę pietruszki oraz koperek.
Całość polej sokiem z cytryny. Wierzch natrzyj solą oraz pieprzem cytrynowym.
Połóż pstrągi na folii aluminiowej wysmarowanej ziołową oliwą z oliwek, po czym złóż jak paczuszkę.
Umieść danie na ruszcie i piecz około 20 minut.
Czas: 40 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV