Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrągi w złotej cebulce"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Składniki
Pstrągi oczyść, umyj, osusz. Pokrój na dzwonka. Lekko osól, natrzyj vegetą. Odstaw na 10 minut w chłodne miejsce. Ryby obtocz w mące, nadmiar strzepnij.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż ryby ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu, ułóż na półmisku, przykryj wiórkami z połowy masła. Szczelnie przykryj folią aluminiową, trzymaj w cieple.
Cebule obierz, pokrój w krążki. Włóż do miski, posyp solą, pieprzem, majerankiem i ostrą papryką. Ugnieć ręką, odstaw na 10 minut. Pozostałe masło stop na patelni, usmaż cebule (powinny być miękkie i szkliste). Gorące cebule ułóż na pstrągach. Od razu podawaj z sałatką ryżową i surówką ogórkową.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 5,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie