Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrągi w złotej cebulce"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2610
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105460
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2042
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5916
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2610
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105460
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2042
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5916
Składniki
Pstrągi oczyść, umyj, osusz. Pokrój na dzwonka. Lekko osól, natrzyj vegetą. Odstaw na 10 minut w chłodne miejsce. Ryby obtocz w mące, nadmiar strzepnij.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż ryby ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu, ułóż na półmisku, przykryj wiórkami z połowy masła. Szczelnie przykryj folią aluminiową, trzymaj w cieple.
Cebule obierz, pokrój w krążki. Włóż do miski, posyp solą, pieprzem, majerankiem i ostrą papryką. Ugnieć ręką, odstaw na 10 minut. Pozostałe masło stop na patelni, usmaż cebule (powinny być miękkie i szkliste). Gorące cebule ułóż na pstrągach. Od razu podawaj z sałatką ryżową i surówką ogórkową.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 5,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie