Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ptysie z serowego ciasta z cukinią"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 137
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 74
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 140
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 137
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 74
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 140
Składniki
Ciasto: masło i 150 ml wody zagotuj. Dodaj przesianą mąkę, gotuj 2 minuty, mieszając, aż powstanie gładka masa. Ostudź.
Jajka roztrzep z musztardą, szczyptą soli i pieprzu. Ser zetrzyj na tarce. Do ciasta dodaj masę jajeczną i połowę sera, wyrób. Ciasto włóż do szprycy, wyciśnij ptysie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posyp pozostałym serem. Piecz 25-30 minut w 180°C. Ostudź, ostrym nożem przekrój na pół.
Nadzienie: cukinię, cebulę i pieczarki pokrój na plasterki.Pomidory obierz, pokrój na plasterki. Czosnek posiekaj. Oliwę rozgrzej na patelni, podsmaż cukinię, cebulę i czosnek. Dodaj pieczarki, smaż 2 minuty. Dodaj pomidory, duś 5 minut. Dodaj posiekaną bazylię, przypraw. Nadzieniem napełnij ptysie.Źródło: Chwila dla Ciebie