Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pudding z porem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13132
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1486
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14441
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5970
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13132
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1486
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14441
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5970
Składniki
Z pora zdejmij 3 warstwy, po czym je zblanszuj. Resztę pokrój w kostkę. Cebulę i koper posiekaj razem z odciśniętą kapustą.
Zeszklij na maśle kolejno: cebulę, kapustę i kostkę pora. Po kilku minutach dodaj śmietanę i przyprawy. Gotuj chwilę, a potem dołóż bułkę tartą, jajka i koperek.
Długą wąską formę wyłóż folią aluminiową, a następnie zblanszowanymi liśćmi pora. Nałóż na nie masę i owiń liśćmi.
Wstaw całość do głębokiej blachy wypełnionej wodą i włóż ją na pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 180°C.Źródło: Kurier TV