Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pudding z porem"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10946
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3562
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2655
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10946
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3562
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2655
Składniki
Z pora zdejmij 3 warstwy, po czym je zblanszuj. Resztę pokrój w kostkę. Cebulę i koper posiekaj razem z odciśniętą kapustą.
Zeszklij na maśle kolejno: cebulę, kapustę i kostkę pora. Po kilku minutach dodaj śmietanę i przyprawy. Gotuj chwilę, a potem dołóż bułkę tartą, jajka i koperek.
Długą wąską formę wyłóż folią aluminiową, a następnie zblanszowanymi liśćmi pora. Nałóż na nie masę i owiń liśćmi.
Wstaw całość do głębokiej blachy wypełnionej wodą i włóż ją na pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 180°C.Źródło: Kurier TV