Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pudding z porem"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Składniki
Z pora zdejmij 3 warstwy, po czym je zblanszuj. Resztę pokrój w kostkę. Cebulę i koper posiekaj razem z odciśniętą kapustą.
Zeszklij na maśle kolejno: cebulę, kapustę i kostkę pora. Po kilku minutach dodaj śmietanę i przyprawy. Gotuj chwilę, a potem dołóż bułkę tartą, jajka i koperek.
Długą wąską formę wyłóż folią aluminiową, a następnie zblanszowanymi liśćmi pora. Nałóż na nie masę i owiń liśćmi.
Wstaw całość do głębokiej blachy wypełnionej wodą i włóż ją na pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 180°C.Źródło: Kurier TV