Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulchne racuszki z borówkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru, rozprowadzić mlekiem. Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, wlać resztę mleka, maślankę, drożdże, wbić jajko. Wyrabiać, aż powstaną pęcherzyki powietrza. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia.
Rabarbar obrać, umyć, osuszyć, pokroić na kawałki długości ok. 2 cm, wrzucić na patelnię. Posypać pozostałym cukrem, wymieszać i podgrzewać, aż cukier się rozpuści.
Gdy ciasto wyrośnie, dodać rabarbar i borówki, wymieszać. Smażyć racuchy na rozgrzanym oleju. Posypać cukrem pudrem.
Można zrobić szybszą wersję racuchów. Należy do ciasta dodać pół łyżeczki proszku do pieczenia, a białko jajka ubić na pianę.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium