Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpeciki wieprzowe w pomidorach"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 47
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 154
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 385
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 47
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 154
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 385
Składniki
Przepis przysłał Rafał Nalikowski z Jabłonowa
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Mielone wyrób z majerankiem, łyżeczką koncentratu pomidorowego, kajzerką, jajkami, oprósz solą, pieprzem i słodką papryką (jeśli masa jest za rzadka, dosyp trochę bułki tartej). Uformuj pulpety. Usmaż na oleju. Osącz.
Cebule i czosnek obierz, pokrój na kawałki. W rondlu zagotuj litr wody. Dodaj listki laurowe, cebule i czosnek, oprósz solą, pieprzem i cukrem, dodaj resztę koncentratu pomidorowego i ocet, wymieszaj. Gdy zalewa ostygnie, włóż pulpety. Udekoruj szczypiorkiem
czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie