Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety rybne z ostrą papryczką"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Zmiel w maszynce do mięsa lub bardzo drobno posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na niewielkiej ilości tłuszczu. Szynkę, paprykę i papryczkę piri piri pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce, natkę drobno posiekaj.
W dużej misce połącz rybę, podsmażoną cebulę, szynkę, papryki, ser, natkę, sok z cytryny. Całość przypraw solą i pieprzem.
Masę wyrabiaj dłonią, formuj kotlety. Obtocz w bułce i smaż na rozgrzanym oleju po 7 minut z każdej strony. Kotlety podawaj z sałatką z sałaty i pomidorów.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień