Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety w podgrzybkach"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Mięso wymieszaj z jedną obraną i poszatkowaną drobną cebulą, jajkiem oraz łyżką bułki tartej. Wyrób gładką masę, dopraw ją do smaku solą oraz pieprzem. Uformuj małe pulpety. Obtaczaj je w pozostałej bułce tartej i smaż w głębokim oleju na złoty kolor.
Posiekaj drobno drugą cebulę oraz obrany czosnek. Przesmaż na maśle. Dodaj oczyszczone i pokrojone grzyby. Smaż chwilę, zalej bulionem. Duś razem 20 minut. Zapraw śmietaną wymieszaną z mąką. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Makaron ugotuj wg przepisu. Polej sosem grzybowym. Na wierzchu ułóż chrupiące pulpety.
Czas ok. 50 min; porcja – 380 kcal, cena 3 zł.
Aby kotlety mielone nie były twarde i zbite, przed wyrabianiem wlej do masy 1-2 łyżki przegotowanej wody. Wilgoć smażonym pulpecikom zapewni dodatek drobno posiekanej, ugotowanej marchewki lub selera. Ciekawym dodatkiem smakowym będą natomiast pestki słonecznika lub prażony sezam.Źródło: Świat kobiety