Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety z kokosowym curry"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Cebulę i czosnek obierz i drobno pokrój. Kolendrę posiekaj. Mielone mięso włóż do miski. Dodaj cebulę, czosnek, kolendrę, musztardę i jajko.
Masę posól, dopraw pieprzem i wymieszaj. Zagęść bułką tartą. Z masy mięsnej uformuj mokrymi dłońmi mniejsze kulki.
Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika.
Piecz w temperaturze 180° C przez około 15 minut. Pulpety wrzuć do sosu (patrz poniżej) i podawaj z ryżem.
kroki do... przygotowania sosu
Cebulę i imbir obierz i drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Marchew obierz i pokrój w małe kawałki. Fasolkę rozmroź i odsącz na sitku. Wszystkie warzywa dokładnie wymieszaj.
W woku rozgrzej olej. Podsmaż cebulę, czosnek i imbir. Wrzuć marchew i smaż, aż trochę zmięknie. Dodaj pastę curry i posiekaną papryczkę chili. Włóż fasolkę, wlej bulion i wyciśnij sok z limonki.
Do woka z warzywami wlej mleko kokosowe. Dopraw do smaku solą i gotuj, aż marchewka będzie miękka.Następnie wrzuć posiekaną kolendrę i pulpety. Całość podgrzej.Źródło: Na żywo