Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puszyste minipizzerinki"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Mąkę wsyp do miski, dodaj sól, rozkruszone drożdże oraz przyprawy. Zrób wgłębienie, wlej oliwę z oliwek i trochę rozcieńczonego z wodą mleka.
Wyrób ciasto, dodając stopniowo resztę wody z mlekiem.Odstaw w ciepłe miejsce.
Po godzinie rozwałkuj placek i wytnij szklanką koła.
Na każdy kawałek nałóż plaster pomidora, pokrojoną cebulę, kiełbasę, oliwki i ser.
Pizzerinki wstaw na 20 mi- nut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Gotowe posyp świeżym oregano.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax