Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste placki z drobiową wkładką"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Ziemniaki obieram, gotuję w lekko posolonej wodzie i odcedzam. Odstawiam, by ostygły. Mięso myję, osuszam na papierowym ręczniku, po czym kroję na 8 cienkich plasterków. Każdy lekko rozbijam i oprószam solą. Smażę na rozgrzanym maśle na rumiano. Ser drobno trę, cebulę drobno siekam.
Ugotowane ziemniaki trę na grubej tarce, mieszam z cebulą, serem oraz jajkiem. Dodaję mąkę i posiekane zioła. Przyprawiam solą oraz pieprzem. Szybko zagniatam ciasto. Każdy plasterek mięsa oblepiam ciastem. Racuchy smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Dekoruję pomidorkami oraz natką. Podaję gorące.Źródło: Tina