Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 689
Dodano: 01.12.2008
Odsłon: 21288
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Połączyć razem suche składniki, następnie dodać olej i wlać mleko. Ciasto wyrabiać około dwóch minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Tak wyrobione ciasto odstawić pod przykryciem na 20 minut. Następnie podzielić ciasto na 8 części, każdą z nich bardzo cienko rozwałkować. Na patelni rozgrzać olej i smażyć, aż pokażą się na powierzchni ciasta bąbelki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Lunapark 13 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Musi pyyysznie smakować :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 04 września 2009Zgłoś do usunięcia
Ciasto wyszło świetne,delikatne i pyszne,zrobiłam na obiad dwa razy z rzedu! Gdy robimy tortillę,podgrzewamy ją w piekarniku przy temperaturze 200 stopni tylko ok.10-12 min.bo inaczej będzie twarda,ale mozża to wykorzystac przy robieniu nachosów! Przy wyrabianiu ciasta mozna również dodac oregano lub ostra paprykę,polecam i daję 6 + za przepis! Pozdrawiam :)4 Kto głosował? | Odpowiedz