Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne cannelloni"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 119
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 718
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 393
Polecam.
Odsłon: 457
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 119
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 718
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 393
Polecam.
Odsłon: 457
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać pokrojone w kostkę ogonówkę i boczek, podsmażyć, dodać mielone mięso, znów podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i włoskimi ziołami.
Cukinię umyć, pokroić w kostkę, marchew oskrobać, zetrzeć na tarce. Dodać do podsmażonego mięsa, poddusić, zalać pokrojonymi pomidorami z puszki, wymieszać z koncentratem.
Gorącym farszem napełniać makaronowe rurki, układać jedna przy drugiej w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Makaron zalać beszamelem przygotowanym z zasmażki (mąka plus masło), ugotowanej z mlekiem, doprawionym solą, pieprzem i gałką. Wierzch posypać serem. Zapiekać ok. 40 minut w temp. 180°C.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium