Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyzy z fasolą"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32580
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 58
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 335
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32580
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 58
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 934
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 335
Składniki
Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w świeżej wodzie. Pod koniec gotowania posolić. Odcedzić. Ostudzoną fasolę zmiksować.
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, jeszcze gorące dobrze utłuc albo przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy ziemniaczanej dodać obie mąki, jajko i sól. Wszystkie dokładnie wyrobić.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać do niej zmiksowaną fasolę, wymieszać, doprawić. Z ciasta formować pyzy, wkładając do środka fasolowy farsz. Zalepiać, formować kulki. Wrzucać pyzy na osoloną wodę i gotować kilka minut.
Aby pyzy nie były mdłe w smaku, warto fasolowy farsz mocno doprawić, dodając do niego siekany czosnek, szczyptę chili oraz zioła, najlepiej oregano, kmin rzymski.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium