Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis, przepyszne danie obiadowe.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 112
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 112
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Filety umyć , pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
Cukinię umyć , pokroić w plastry. Pieczarki obrać pokroić . Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Kulkę mozzarelli pokroić w plastry. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć plastry cukinii , na niej pieczarki, doprawić solą i pieprzem oraz 1 łyżeczką ziół prowansalskich.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, włożyć przygotowane filety i obsmażyć z obu stron, ułożyć na pieczarkach. Na oleju po obsmażonych filetach poddusić cebulę 3 minuty ułożyć na filetach, na niej plastry mozzarelli, na niej żurawinę.
Przykryć drugą połową plastrów cukinii, doprawić solą oraz ziołami prowansalskimi.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić przygotowane filety , piec 20 minut, wyjąć , posypać utartym serem.
Wstawić do piekarnika, piec do zrumienienia sera , około 10 minut.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.