Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszny obiad lub kolację.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 134
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 33
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 134
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 33
Składniki
Parówki obieramy z foli i kroimy na mniejsze kawałki i nacinamy nożem delikatnie krzyżyk z obydwu stron. Pieczarki myjemy i następnie kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę lub w plasterki jak komu wygodniej ( ja kroje zazwyczaj do tej potrawy w plasterki).
Do garnka wlewamy troszkę oleju a następnie wrzucamy pokrojone pieczarki. Podsmażamy je i dodajemy pokrojoną cebulę i dalej smażymy w garnku od czasu do czasu mieszając aby się nam nie przypaliło. Gdy widzimy, że woda z pieczarek pomału odparowuje już i cebulka też się podsmażyła dodajemy pokrojone parówki i mieszamy wszystko razem. Doprawiamy solą i pieprzem dla smaku i mieszamy. Gdy parówki zaczną się powoli otwierać i przypominać uszy wlewamy do cały ketchup i wszystko mieszamy i zostawiamy jeszcze na kilka minut do zagotowania aby z ketchupu zrobił się gęsty sos. Najlepiej smakuje podawane na ciepło ze świeżym pieczywem. Smacznego :)