Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuchy z dipem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 718
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 80
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 718
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 80
Składniki
Różyczki kalafiora wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 5-7 minut. Odcedź. Z każdej wykrój po jednym plasterku. Resztę rozdrobnij. Jajka rozmieszaj z mlekiem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką. Wymieszaj z rozdrobnionym lub rozgniecionym widelcem kalafiorem.
Na patelni rozgrzej olej. Układaj wykrojone plasterki, smaż chwilę. Następnie każdy zalej porcją ciasta. Smaż na złoty kolor. Podawaj z dipem ze śmietany, maślanki, soku z cytryny, soli, pieprzu i siekanego szczypiorku.Źródło: Świat kobiety