Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z grysiku z szynką drobiową"
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 80
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 80
Składniki
Mleko zagotuj z dodatkiem masła. Posól do smaku. Na wrzątek wsyp kaszkę. Cały czas mieszając gotuj, aż masa zgęstnieje. Zdejmij ją z ognia. Jajka rozbij, żółtka wymieszaj z kaszką. Szynkę posiekaj, dodaj do masy. Białka ubij na sztywno. Pianę z białek domieszaj delikatnie do ciasta na placki.
Pomidory sparz, obierz ze skórki, oczyść z pestek. Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory, duś, aż sos zgęstnieje. Zmiksuj go na gładko. Przypraw solą, pieprzem oraz bazylią. Na patelni rozgrzewaj porcje oleju. Łyżką nakładaj ciasto. Formuj owalne placki. Smaż je na rumiano z obu stron. Podawaj polane sosem.Źródło: Tina