Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki grzybowe z jogurtu i kefiru"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Jogurt naturalny łączę z kefirem, dodaję żółtka, wsypuję mąkę pszenną. Przyprawiam do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem oraz szczyptą cukru. Miksuję na gładką, jednolitą masę. Przykrywam i odstawiam do lodówki.
Grzyby płuczę, oczyszczam, kroję dość drobno. Cebulę obieram i siekam. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju i łyżeczkę smalcu. Wrzucam cebulę i mieszając, podsmażam, by się zeszkliła. Dodaję grzyby. Mieszając od czasu do czasu, smażę, aż grzyby zmiękną. Zdejmu ję z ognia, smażonkę studzę.
Grzyby dodaję do ciasta, mieszam. Białka ubijam, pianę mieszam z ciastem. Na patelni rozgrzewam olej, nakładam łyżką ciasto i smażę racuszki na rumiano z obu stron. Osączam na ręczniku papierowym.
<strong>Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>Źródło: Tina