Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki z parmezanem"
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 66
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 23
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10505
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 66
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 23
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10505
Składniki
Do garnka wlej 375 ml wody. Dolej mleko. Dodaj łyżeczkę soli i zagotuj. Wsyp kaszkę, zmniejsz płomień, mieszając gotuj około 10 minut, aż masa zgęstnieje. Parmezan zetrzyj na tarce o małych otworach. Ser dodaj do kaszki razem z masłem. Dobrze wymieszaj. Na blacie kuchennym rozłóż lnianą ściereczkę. Przykryj ją folią spożywczą. Na tym rozsmaruj kaszkę.
Pomagając sobie ściereczką zwiń placek kukurydziany. Rulon owiń folią i włóż do lodówki na 2 godziny. Potem rulon odwiń z folii i potnij na 12 plasterków.
Chili umyj, osusz, oczyść z pestek, a strączek potnij na kawałeczki. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Twaróg utrzyj z 2 łyżkami oliwy. Wymieszaj z chili i natką. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej porcjami pozostałą oliwę. Włóż krążki z kaszki, smaż po 3 minuty z każdej strony. Podawaj z dipem twarożkowym.Źródło: Tina