Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ragout w chlebie"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 762
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 850
Polecam.
Odsłon: 589
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 762
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 850
Polecam.
Odsłon: 589
Składniki
Grzyby starannie oczyść i umyj w zimnej wodzie. Kanie oraz większe podgrzybki i prawdziwki pokrój na kawałki, a małe – zostaw w całości.
Przesmaż na maśle wszystkie grzyby. Zdejmij z patelni. Paprykę, por i seler naciowy pokrój w cienkie paski. Usmaż najpierw na dużym ogniu, następnie zmniejsz go i dolej bulion warzywny. Duś pod przykryciem od 7 do 10 minut.
Dołóż na patelnię podsmażone grzyby i dosyp groszek. Duś kolejne 5 minut. Śmietanę wymieszaj z mąką i odrobiną sosu z patelni. Dodaj przyprawy. Zalej masą wszystkie . Podawaj w wydrążonych chlebkach.Źródło: Kurier TV