Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ravioli „cygara” z farszem figowo-makowym"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13559
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14970
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6153
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13559
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14970
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6153
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą, dodaj jajka. Na początku mieszaj ciasto nożem, a potem ugnieć rękoma. Gdy będzie już elastyczne, dodaj oliwę i zagnieć.
Okręć ciasto folią spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut. Jeśli chcesz zaoszczędzić sobie pracy, możesz użyć gotowego makaronu w postaci grubych rurek. Figi i imbir posiekaj bardzo drobno, dodaj mascarpone i łyżkę tartej bułki.
Na tarce zetrzyj skórkę z cytryny. Całość mieszaj i odstaw na 10 minut do lodówki. Mak gotuj, następnie przepłucz wodą. Rozpuść masło i dodaj mak. Ciasto cieniutko rozwałkuj.
Formuj z niego „cygara”, wypełniaj farszem, gotuj w osolonej wodzie ok. 2 minut. Podawaj polane makiem z masłem.Źródło: Show