Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ravioli „cygara” z farszem figowo-makowym"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 326
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 640
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 326
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 640
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą, dodaj jajka. Na początku mieszaj ciasto nożem, a potem ugnieć rękoma. Gdy będzie już elastyczne, dodaj oliwę i zagnieć.
Okręć ciasto folią spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut. Jeśli chcesz zaoszczędzić sobie pracy, możesz użyć gotowego makaronu w postaci grubych rurek. Figi i imbir posiekaj bardzo drobno, dodaj mascarpone i łyżkę tartej bułki.
Na tarce zetrzyj skórkę z cytryny. Całość mieszaj i odstaw na 10 minut do lodówki. Mak gotuj, następnie przepłucz wodą. Rozpuść masło i dodaj mak. Ciasto cieniutko rozwałkuj.
Formuj z niego „cygara”, wypełniaj farszem, gotuj w osolonej wodzie ok. 2 minut. Podawaj polane makiem z masłem.Źródło: Show