Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ravioli „cygara” z farszem figowo-makowym"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10765
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3445
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2478
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10765
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3445
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2478
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą, dodaj jajka. Na początku mieszaj ciasto nożem, a potem ugnieć rękoma. Gdy będzie już elastyczne, dodaj oliwę i zagnieć.
Okręć ciasto folią spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut. Jeśli chcesz zaoszczędzić sobie pracy, możesz użyć gotowego makaronu w postaci grubych rurek. Figi i imbir posiekaj bardzo drobno, dodaj mascarpone i łyżkę tartej bułki.
Na tarce zetrzyj skórkę z cytryny. Całość mieszaj i odstaw na 10 minut do lodówki. Mak gotuj, następnie przepłucz wodą. Rozpuść masło i dodaj mak. Ciasto cieniutko rozwałkuj.
Formuj z niego „cygara”, wypełniaj farszem, gotuj w osolonej wodzie ok. 2 minut. Podawaj polane makiem z masłem.Źródło: Show