Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ravioli z botwiną"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 80
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 80
Składniki
Botwinę umyj, sparz, drobno pokrój, wymieszaj ze szczypiorkiem, bryndzą, solą, pieprzem i papryką. Mąkę wsyp do miski. Zagotuj szklankę wody. Prawie wrzącą wodą zalej mąkę, energicznie wymieszaj.
Następnie zalej mąkę odrobiną zimnej wody i wymieszaj. Ciasto zagnieć rękoma, jeśli będzie za mało gęste, dosyp mąki. Oderwij od ciasta kulkę, rozwałkuj ją. Wykrawaj szklanką krążki ciasta, nakładaj farsz, zalepiaj.
Gotowe ravioli układaj na oprószonym mąką blacie. Ravioli gotuj około 5 minut w osolonym wrzątku. Wyłóż je do żaroodpornego naczynia, posyp startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.Źródło: Na żywo