Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Razowiec z pastą dyniową"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Składniki
Dynię pokrój w kostkę. Imbir, szalotki i czosnek obierz, posiekaj. Papryczkę chili rozetnij, usuń pestki, strączek potnij na kawałeczki. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć czosnek, szalotki, imbir, chili i dynię.
Podlej 200 ml wody. Składnik duś 20 minut pod przykryciem. Potem patelnię odkryj i duś dalej przez 10 minut. Często mieszaj. Pod koniec duszenia, przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Zmiksuj.
Dymki oczyść, pokrój w cienkie plasterki. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki, potnij je w paseczki. Pestki dyni grubo posiekaj.
Cytrynę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, zetrzyj skórkę, wymieszaj ją z natką, dymkami i pestkami dyni. Twarożek utrzyj z musem dyniowym. Posmaruj nim chleb. Posyp mieszanką z pestkami dyni.
Zbyt rzadką pastę zagęść startym parmezanem
ok. 30 min
porcja zawiera ok. 310 kcal
Ok. 2 zł za porcjęŹródło: Tina