Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto jaglane z cebulą"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 29
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 29
Składniki
Migdały zalej wrzącą wodą. Odstaw pod przykryciem na ok. godzinę, aby skórka zmiękła i łatwo odchodziła od migdałów. Kaszę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą. Dobrze osącz.
Cebule obierz, potnij na spore kawałki. Wrzuć na rozgrzaną oliwę, zeszklij. Dodaj kaszę. Kostki bulionu rozpuść w 3 szkl. wrzątku. Porcjami zalewaj duszoną kaszę, aż wchłonie cały bulion.
Risotto gotuj 15 min. Migdały, obierz, zmiel. Dodaj do kaszy razem z czosnkiem. Przypraw. Posyp listkami szałwii.Źródło: Tina