Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Kurki oraz pieczarki oczyść, opłucz, osusz. Większe sztuki potnij. Cebule obierz, posiekaj. Rozgrzej masło z dodatkiem oliwy. Wrzuć cebule i mieszając, smaż 2 minuty. Dodaj ryż i smaż dalej, aż ziarenka zrobią się szkliste. Wtedy wlej wino i ok. 1/3 bulionu. Poczekaj, aż ryż wchłonie cały płyn. Następnie dolej resztę bulionu. Wrzuć grzyby. Przykryj, duś ok. 25 minut.
Pomidory umyj, oczyść pokrój w kostkę. Wrzuć do ryżu 5 minut przed końcem duszenia. Przypraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Ryż z grzybami zdejmij z ognia. Wymieszaj z natką oraz śmietaną, ew. dopraw do smaku.Źródło: Naj