Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Risotto z kurczakiem i cytryną"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 71
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 77
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 71
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 77
Składniki
Zeszklij posiekaną szalotkę w garnku na oleju. Mięso pokrój w paski i obsmaż na oleju, dorzuć do cebuli. Ryż obsmaż na oleju, aż się zeszkli, dołóż do cebuli z mięsem. Wlej bulion. Dopraw.
Gotuj, aż ryż wchłonie płyn, ale będzie jędrny. Dodaj kukurydzę, skórkę z cytryny, rozmaryn. Ubij żółtko, sok cytrynowy, parmezan, śmietanę, pieprz i dodaj do ryżu, wymieszaj na ogniu, nałóż. Udekoruj.Źródło: Świat kobiety