Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z pęczaku, z dynią i pieczarkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
Obierz dynię i pokrój w kostkę. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Ułóż dynię na blasze, skrop połową oliwy. Piecz 20-25 minut.
Pokrój pora w krążki, bekon w kostkę, rozgnieć czosnek. Podsmaż je na pozostałej oliwie 2-3 minuty. Obierz i pokrój w plasterki pieczarki. Dodaj je do pora, bekonu i czosnku. Smaż kolejne 4-5 minut, aż pieczarki się zezłocą.
Dodaj kaszę i wymieszaj, aby pokryła się oliwą. Dodaj bulion i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i duś 20-25 minut.
Zdejmij pokrywkę i gotuj jeszcze, mieszając, 10-15 minut. Kasza powinna być miękka i wchłonąć bulion. Przypraw solą i pieprzem. Ostrożnie dodaj dynię. Podawaj risotto posypane natką pietruszki.Źródło: Olivia