Do góry

Dania główne Przepis na:

Rogaliki z farszem kapuścianym

Rogaliki z farszem kapuścianym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19067

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z farszem kapuścianym"

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto: posiekaj, zagnieć gładkie ciasto. Schłodź.

  2. Farsz: kapustę opłucz, ugotuj, osącz. Grzyby namocz, ugotuj, osącz. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Kapustę, grzyby i cebulę zmiel. Przypraw do smaku.

  3. Ciasto rozwałkuj. Wykrój kwadraty o boku 7 cm. Ułóż farsz, zwiń. Posmaruj mlekiem, posyp kminkiem. Piecz 25 min w 180°C.

  4. Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic

  5. Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,50 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń