Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada boczkowa z szynką i porem"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 21
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23149
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 418
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 243
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 21
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23149
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 418
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 243
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Składniki
Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa.
Surowy boczek opłucz, osusz, natrzyj solą, pieprzem, cząbrem, papryką i majerankiem. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, natrzyj boczek. Posyp natką, zwiń. Roladę owiń folią, włóż do lodówki na 2 godziny.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Boczek wędzony i szynkę pokrój w kosteczkę. Podsmaż na maśle. Dodaj cebulę, smaż ok. 10 min. Ostudź.
Boczek rozwiń, rozsmaruj farsz. Por oczyść, pokrój w kostkę, posyp mięso. Zroluj. Roladę owiń w papier do pieczenia, a następnie w siatkę, boki zwiąż nicią. Piecz godzinę i 15 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie