Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada cielęca z twarogiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15807
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15807
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6402
Składniki
Mięso umyć, osuszyć. Natkę posiekać, wymieszać z twarogiem. Tak przygotowanym farszem posmarować płat mięsa. Zwinąć w roladę, związać nicią, natrzeć solą i pieprzem. Roladę ułożyć na blasze. Piec około 1 i 1/2 godziny w temp. 200°C.
Co jakiś czas polewać mięso bulionem i powstałym sosem. Po upieczeniu z rolady usunąć nitkę.
Sos spod pieczeni wymieszać z resztą bulionu, przecedzić, połączyć ze śmietaną rozprowadzoną mąką. Sos zagotować na małym ogniu, polać roladę.
Taką roladę najlepiej podać z piure ziemniaczanym i warzywami gotowanymi na parze lub grillowanymi.
ok. 130 minutŹródło: Twoje Imperium