Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada cielęca z twarogiem"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36193
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 375
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9183
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36193
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 375
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9183
Składniki
Mięso umyć, osuszyć. Natkę posiekać, wymieszać z twarogiem. Tak przygotowanym farszem posmarować płat mięsa. Zwinąć w roladę, związać nicią, natrzeć solą i pieprzem. Roladę ułożyć na blasze. Piec około 1 i 1/2 godziny w temp. 200°C.
Co jakiś czas polewać mięso bulionem i powstałym sosem. Po upieczeniu z rolady usunąć nitkę.
Sos spod pieczeni wymieszać z resztą bulionu, przecedzić, połączyć ze śmietaną rozprowadzoną mąką. Sos zagotować na małym ogniu, polać roladę.
Taką roladę najlepiej podać z piure ziemniaczanym i warzywami gotowanymi na parze lub grillowanymi.
ok. 130 minutŹródło: Twoje Imperium