Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada cielęca z twarogiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 68
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 138
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 57
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 68
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 138
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 57
Składniki
Mięso umyć, osuszyć. Natkę posiekać, wymieszać z twarogiem. Tak przygotowanym farszem posmarować płat mięsa. Zwinąć w roladę, związać nicią, natrzeć solą i pieprzem. Roladę ułożyć na blasze. Piec około 1 i 1/2 godziny w temp. 200°C.
Co jakiś czas polewać mięso bulionem i powstałym sosem. Po upieczeniu z rolady usunąć nitkę.
Sos spod pieczeni wymieszać z resztą bulionu, przecedzić, połączyć ze śmietaną rozprowadzoną mąką. Sos zagotować na małym ogniu, polać roladę.
Taką roladę najlepiej podać z piure ziemniaczanym i warzywami gotowanymi na parze lub grillowanymi.
ok. 130 minutŹródło: Twoje Imperium