Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nadziewana kurkami oraz natką pietruszki. Szybka i nie skomplikowana w przygotowaniu.
tłuczek, nitka kuchenna, nóż, deska, patelnia,
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Filet z kurczaka dokładnie umyć, oczyścić i osuszyć. Następnie ponacinać i rozbić tłuczkiem na większy płat. Płat natrzeć przyprawami oraz posypać posiekaną natką pietruszki. Kurki po dokładnym oczyszczeniu pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać ,pokroić i podsmażyć na maśle, dodać pokrojone kurki , doprawić do smaku pieprzem , solą i podsmażać jeszcze około 10 minut na małym ogniu. Na płacie rozłożyć farsz z kurek, zwinąć w roladę obwiązać nitką kuchenną, a następnie obtoczyć w mące. Tak przygotowaną roladę smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony (na wolnym ogniu ) do miękkości mięsa i zrumienienia rolady. Czas smażenia u mnie około 10 - 15 minut z każdej strony.