Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada indycza z ziołowym masłem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Rozetnij na duży płat, lekko rozbij, natrzyj papryką oraz solą i pieprzem. Pietruszkę, bazylię i rozmaryn drobno posiekaj. Pomidory osącz z zalewy, po czym pokrój w kosteczkę. Wymieszaj z ziołami.
Miękkie masło utrzyj z masą ziołowo-pomidorową. Dopraw solą i pieprzem.
Rozłóż farsz na mięsie, zwiń w roladę i obwiąż nicią. Wierzch polej oliwą. Obsmaż mięso na rozgrzanym oleju, a następnie duś około 50-60 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Jolanta Główka</strong>Źródło: Kurier TV