Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada rzymska z pieczarkami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 116
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5102
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32716
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 360
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 116
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5102
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32716
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 360
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 284
Składniki
Bułkę namocz w wodzie. Cebule obierz z łupin, drobno posiekaj. Pieczarki umyj i pokrój w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę. Połowę cebuli odłóż, do pozostałej dodaj pokrojone pieczarki. Smaż, od czasu do czasu mieszając, aż wyparuje cały płyn. Na koniec dodaj 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Do miski włóż mięso. Dodaj jajka, odciśniętą z nadmiaru wody bułkę, odłożoną cebulę oraz pozostały czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszaj, dopraw solą oraz pieprzem.
Na blacie rozłóż folię spożywczą. Na niej ułóż mięso formując je w prostokąt. Posmaruj je musztardą, na środku rozłóż pieczarki z cebulą. Mięso zwiń jak najściślej wzdłuż dłuższego boku, pomagając sobie folią. Pieczeń przełóż do podłużnej foremki wysmarowanej olejem.
Piecz ok. 60 minut w temperaturze 200°C. Podawaj na ciepło lub zimno. Rada: Pieczeń możesz upiec w formie do babki z kominkiem, będzie się efektownie prezentować na stole.
Pieczeń możesz też faszerować szpinakiem, cukinią, suszonymi pomidorami, oliwkami lub papryką.Źródło: Świat i Ludzie