Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada schabowa nadziewana migdałami W pysznym sosie"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Składniki
Migdały wsyp na rozgrzaną patelnię, mieszając, zrumień. Wystudź. Majeranek i tymianek opłucz, osusz, posiekaj. Szalotki obierz, pokrój w kostkę. Odłóż łyżkę migdałów, resztę wymieszaj z ziołami i szalotkami. Wbij jajko. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Schab opłucz, osusz, rozetnij na płat. Posmaruj farszem. Zwiń. Roladę zepnij wykałaczkami. Ułóż w brytfance. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz godzinę. Podlewaj winem wymieszanym z 2 szklankami wody.
Warzywa z włoszczyzny obierz, oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Dodaj do mięsa po 30 minutach pieczenia. Marmoladę podgrzej. Posmaruj nią roladę 15 minut przed wyjęciem.
Gotowe mięso zawiń w folię (by nie wystygło). Powstały sos zmiksuj, wymieszaj z resztą migdałów. Zagotuj. Podawaj do pieczeni. Udekoruj.Źródło: Naj