Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada schabowa ze złotym farszem"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 71
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3316
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 71
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3316
Składniki
Więcej smaku
Schab zyska nową nutkę smakową, gdy po nafaszerowaniu włożysz go na mocno rozgrzany olej i obsmażysz.
Mięso: schab umyj i osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wino lekko podgrzej, wymieszaj z miodem. Dodaj czosnek i majeranek. Marynatą skrop schab i odstaw na 10-12 godz. (przewróć mięso parę razy. Wyjmij, osusz, wytnij pośrodku tunel wzdłuż całej długości schabu.
Nadzienie: owoce podgrzej z sokiem, masłem i przyprawami. Krótko zagotuj. Zostaw do przestygnięcia, osącz. Nafaszeruj schab. Końcówki mięsa owiń folią aluminiową. Przełóż do brytfanki. Wlej kilka łyżek bulionu. Przykryj, piecz ok. 90 min w 170°C, podlewając bulionem.
Wyjmij mięso z piekarnika, odstaw na 10 min (bez przykrycia), pokrój w plastry.
110 min., 350 kcal, 3,50 zł.Źródło: Naj