Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada tostowa z mascarpone"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1815
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 290
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1815
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 290
Składniki
Marchewkę obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Gdy będzie miękka, wyjmij, odlej, ostudź i pokrój w kosteczkę razem z surowym ogórkiem (może zostać w skórce, ale wcześniej trzeba ją sparzyć).
Serek mascarpone utrzyj na gładką masę razem z kanapkowym typu light. Dodaj kosteczki marchewki oraz ogórka, po czym wymieszaj całość z solą, pieprzem i papryką.
Z chleba odkrój skórki, a kromki ułóż na folii, tworząc duży prostokąt. Posmaruj go masą serową, przykryj drugim kawałkiem folii i delikatnie rozwałkuj. Następnie zdejmij folię, nałóż szynkę i kolejną warstwę serków. Wtedy zwiń całość w rulon.
Gotową roladę chłodź w lodówce. Przed podaniem posyp makiem i udekoruj natką.Źródło: Kurier TV