Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka"
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 803
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 419
Szybka i prosta babka
Odsłon: 81
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 803
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 419
Szybka i prosta babka
Odsłon: 81
Składniki
Czas ok. 80 min; porcja – 210 kcal, cena 2,50 zł
Pierś indyka umyj dokładnie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, ułóż na desce. Mięso rozkrój tak, by powstał duży płat, rozbij go lekko tłuczkiem.
Rozbity płat piersi indyka natrzyj z dwóch stron solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Posyp odrobiną przyprawy typu vegeta.
Cebulę obierz, opłucz i osusz, a następnie pokrój w kosteczkę. Mięso mielone umieść w misce. Wsyp cebulę. Masę wyrób starannie. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz vegetą.
Masę wyłóż na płat indyczego mięsa, rozsmaruj. Zwiń roladę, obwiąż ją ściśle bawełnianą nicią. Do brytfanny lub naczynia żaroodpornego wlej kilka łyżek oleju (lub wysmaruj ją innym tłuszczem). Mięso piecz 50-60 min w 200 st. Zimną roladę pokrój w plastry, ozdób zieleniną.Źródło: Świat kobiety