Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z indyka

Rolada z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka"

Składniki

  • 80 dag piersi indyka
  • 1 cebula
  • 30 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 łyżka przyprawy typu vegeta
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • tłuszcz do pieczenia
  • koperek
  • pietruszka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czas ok. 80 min; porcja – 210 kcal, cena 2,50 zł

  2. Pierś indyka umyj dokładnie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, ułóż na desce. Mięso rozkrój tak, by powstał duży płat, rozbij go lekko tłuczkiem.

  3. Rozbity płat piersi indyka natrzyj z dwóch stron solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Posyp odrobiną przyprawy typu vegeta.

  4. Cebulę obierz, opłucz i osusz, a następnie pokrój w kosteczkę. Mięso mielone umieść w misce. Wsyp cebulę. Masę wyrób starannie. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz vegetą.

  5. Masę wyłóż na płat indyczego mięsa, rozsmaruj. Zwiń roladę, obwiąż ją ściśle bawełnianą nicią. Do brytfanny lub naczynia żaroodpornego wlej kilka łyżek oleju (lub wysmaruj ją innym tłuszczem). Mięso piecz 50-60 min w 200 st. Zimną roladę pokrój w plastry, ozdób zieleniną.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń