Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z indyka z jarmużem"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32510
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 427
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32510
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 427
Składniki
Filet umyj, osusz ręcznikiem kuchennym i natnij wzdłuż na pół. Oprósz go solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Wstaw na dwie godziny do lodówki.
Na patelni zeszklij liście jarmużu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
Pomidory pokrój w paski, a fetę w kostkę. Wymieszaj z jarmużem.
Na płacie indyka rozłóż farsz, a następnie zwiń ciasno filet, tworząc roladę.
Podsmaż mięso na oleju, po czym umieść je w piekarniku rozgrzanym do 180°C i piecz 90 minut.
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 340Źródło: Super TV