Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z indyka ze szpinakiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 107
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 107
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
ok. 45 minut
Mięso przemleć przez maszynkę, doprawić solą i pieprzem, wbić jajka i wyrobić na gładką masę. Rozłożyć na desce i rozwałkować (jak ciasto) na prostokąt o grubości około 1 cm (jeśli masa jest zbyt rzadka i rozpada się, dodać trochę bułki tartej).
Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Zeszklić cebulę i czosnek na oleju. Dodać umyty i wysuszony szpinak (jeśli korzystamy z zamrożonego, najpierw trzeba go rozmrozić). Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny, dusić 15 minut.
Szpinak i twaróg wymieszać. Nałożyć na masę mięsną i zawinąć w roladę. Usmażyć ze wszystkich stron na jasnobrązowy kolor. Pokroić na grube plastry, udekorować natką pietruszki. Podawać z ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze.Źródło: Twoje Imperium