Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z mielonego mięsa"
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32518
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32518
Składniki
Papryki oraz cebulę oczyść, opłucz i osusz. Pokrój w kostkę. W ten sam sposób przygotuj cukinię. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i pokrój drobno.
Boczek pokrój w kosteczkę, oczyszczone pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć boczek, a gdy się wytopi, dodaj pieczarki. Smaż, mieszając, 2-3 minuty. Wrzuć paprykę, cebulę i cukinię. Smaż razem kilka minut. Odstaw do ostygnięcia.
W misce ułóż pokruszone tosty, zalej je mlekiem, poczekaj, aż namiękną. Dodaj mielone mięso (najlepiej wołowo-wieprzowe), wymieszaj całość na gładką masę, dopraw ją solą oraz pieprzem.
Na desce ułóż kawałek pergaminu. Rozsmaruj na nim 2/3 masy mięsnej. Resztę mięsa wymieszaj z wystudzonymi warzywami. Nałóż na rozłożone wcześniej mięso. Za pomocą pergaminu zwiń całość w roladę.
Roladę przełóż do naczynia do zapiekania, usuń pergamin. Mięso delikatnie wygładź zwilżoną dłonią. Do naczynia wlej 200 ml wody. Piecz ok. 50 min w 180 st.Źródło: Świat kobiety