Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z mięsa mielonego we włoskiej kapuście z jajkiem"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 79
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 79
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Składniki
Obrane cebule kroimy w drobną kostkę. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Natkę drobno siekamy. 4 jaja gotujemy na twardo. Kajzerkę namaczamy w wodzie, a następnie dokładnie odciskamy.
Kapustę obgotowujemy 2–3 minuty we wrzątku. Płuczemy w zimnej wodzie. Odrywamy liście i osączamy na papierowych ręcznikach.
Do mięsa dodajemy jajo, odciśniętą kajzerkę, pokrojoną cebulę, czosnek, łyżkę musztardy, połowę natki pietruszki, doprawiamy pieprzem i solą, dokładnie wyrabiamy.
Na aluminiowej folii układamy gęsto liście kapusty. Na nie wykładamy mięso, wyrównujemy. Na środku, na całej długości, kładziemy ugotowane i obrane jaja. W miarę ścisło zwijamy, pomagając sobie folią.
Zawiniętą w folię roladę pieczemy 60–70 minut w 200oC. Gotową kroimy na plastry. Podajemy posypane natką pietruszki z ziemniakami i różnymi surówkami.Źródło: Rewia