Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z piersi indyka"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 287
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 93
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 287
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 93
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem natnij głęboko wzdłuż, ale nie przecinaj do końca, żeby mięso dało się rozłożyć jak książka. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem formując prostokątny płat. Oprósz z obu stron solą, pieprzem oraz mieloną papryką, zwiń w rulon i tak przygotowane włóż do lodówki na ok. 2-3 godziny.
Morele pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z pistacjami i żurawiną. Mięso rozwiń, posmaruj musztardą i rozłóż owoce. Ponownie zroluj i obwiąż bawełnianą nicią. Przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem.
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Wstaw roladę, piecz ok. 15 min. Następnie zmniejsz temp. do 180°C i piecz jeszcze 30-40 min. Przed krojeniem upieczone mięso odstaw na 10 min, by „odpoczęło”.
(bez czasu oczekiwania): 20 minutŹródło: Świat i Ludzie