Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z żurawiną"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 175
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 799
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 175
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 799
Składniki
Schab rozkrawam tak, by powstał płat grubości ok. 1,5 cm i rozbijam go tłuczkiem. Oprószam pieprzem, solą, smaruję musztardą, chrzanem, żurawiną ze słoiczka i posypuję żurawiną suszoną. Układam plastry boczku, całość ciasno zwijam i obwiązuję sznurkiem z bawełny.
Roladę obsmażam na oleju, wkładam do rękawa do pieczenia, piekę ok. godziny w temp. 160°C. Można podawać na gorąco albo na zimno.
80 min, porcja 480 kcal, koszt porcji ok. 4,20 zł, przepis na 6-8 porcji.Źródło: Kobieta i życie