Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada ze szpinaku z serem chrzanowym"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Rozmrożony szpinak i zmiażdżony czosnek podsmażamy na maśle. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wystudzony szpinak najpierw mieszamy z roztrzepanymi żółtkami i mąką, a potem ze sztywną pianą ubitą z białek.
Masę przekładamy do formy o wymiarach 30x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównujemy. Pieczemy 20 minut w temperaturze 175oC. Wykładamy na lnianą ściereczkę, delikatnie ściągamy papier do pieczenia, a ciasto zwijamy w roladę, zaczynając od dłuższego boku. Odstawiamy do wystudzenia.
Serek mieszamy z chrzanem. Papryki kroimy w paseczki. Ciasto rozwijamy na ściereczce, smarujemy serem, wzdłuż dłuższego końca układamy paprykę. Zwijamy w roladę, owijamy folią spożywczą i na kilka godzin wkładamy do lodówki.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,40 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 103 kcal Białko 5,1 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 5,2 g.Źródło: Rewia