Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki bakłażanowe"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Bakłażana pokrój wzdłuż na cieniutkie plastry (około 8-10 plastrów). Ułóż je na papierowym ręczniku, oprósz solą i odstaw warzywo na 20 minut (zmięknie i pozbędzie się goryczki i nadmiaru soku).
Plastry bakłażana posmaruj oliwą i usmaż na suchej patelni z obu stron (po minucie na każdą stronę). Odstaw, aby ostygły.
Utrzyj fetę z białym serem, wlej mleko. Przypraw świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Dodaj posiekane orzechy włoskie.
Na każdy plaster bakłażana połóż kilka listków rukoli oraz łyżkę pasty serowej. Zwiń go w rulonik, zepnij wykałaczką. Wstaw do lodówki, aby roladki się schłodziły, a smaki się przegryzły.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Szpilska z Zabrza</strong>Źródło: Bella Relaks