Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowe z grzybami

Roladki drobiowe z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Roladki drobiowe z grzybami"

Składniki

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 20 dag grzybów (u mnie kozaki)
  • 8 pomidorów suszonych w zalewie
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • mąka pszenna
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby umyj, oczyść, pokrój. Podsmaż na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą i przypraw solą z pieprzem.

  2. Pierś kurczaka umyj, osusz, rozbij. Oprósz solą, rozłóż posiekaną natkę pietruszki, na to farsz grzybowy i odsączone z zalewy pomidory. Zwiń mięso w rulony i zepnij wykałaczkami.

  3. Przygotowane roladki obtocz w mące i podsmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.

  4. Następnie przełóż wraz z olejem, na którym się smażyły, do naczynia żaroodpornego i zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń