Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki faszerowane fetą i oliwkami"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 26
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 281
Składniki
Oliwki przełóż na sitko, osącz z zalewy i pokrój w plasterki. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek i drobno je posiekaj.
Plastry wołowiny ułóż na deseczce. Mięso cienko rozbij. Ser rozgnieć widelcem. Wymieszaj z oliwkami oraz natką. Farsz przypraw do smaku solą i pieprzem. Rozsmaruj na mięsie, pozostawiając wolne brzegi. Płaty wołowiny zwiń. Zepnij wykałaczkami.
Na patelni o grubym dnie rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki. Smaż, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Podlej je bulionem i winem. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze 60-90 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia sos przypraw solą oraz pieprzem. Zagęść zasmażką błyskawiczną. Podawaj z ziemniakami albo wiejskim chlebem.
Pyszna wersja polska: z bryndzą i żurawiną. ok. 2 godz. 1 porcja zawiera ok. 450 kcal. Ok. 6,80 zł za porcję.Źródło: Tina